Deilig bananbrød og friske bringbærkuler
Her kommer et lite innlegg med oppskriftene på det deilige bananbrødet og de friske gode bringbærkulene :-)
Siden jeg har glutenallergi, melkallergi og ikke spiser sukker, er dette brødet overraskende fuktig ( jeg synes all glutenfri mat er tørt og kjedelig) og litt søtt.
Bananbrød
190g jytte mel (kan kjøpes i butikk)
4 egg
100 g soya melk
ekte vaniljepulver (kan kjøpes i helsekostbutikk)
2 ts kanel
2 ss agave nektar (kan kjøpes i helsekostbutikk eller coop mega)
1 ts bakepulver (enten det fra butikk eller det i helsekostbutikken)
60g hasselnøtter eller valnøtter (ta det du liker)
4 ss chiagele (legg chiafrø 20-30 min i vann)
Bland alt sammen til du får en glatt og fin røre, bland inn nøttene mot slutten.
Smør en brødform med kokosolje og ha deigen i formen. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30-40 min.
Denne oppskriften har jeg hentet fra Økosjokolade. De smaker veldig friskt og godt:-)
Bringbærkuler
Inngredienser til ca 15 kuler
2,5 dl cashewnøtter
4 ss agave nektar
2 dl frosne bringbær
1/2 ts ekte vaniljepulver
1/2 ss kokosolje
Finraspet skall far en lime
5 ss kokosmasse + litt til å rulle kulene i
Fremgangsmåte:
Finmal cashewnøtter i en kjøkkenmaskin og ha så i resten av ingrediensene unntatt kokosmassen. Kjør til en jevn masse. Det kan hende du må skrape massen ned fra kantene noen ganger for å få blandet alt godt. Til sist vender du inn kokosmassen og former kuler med hendene. Ha litt ekstra kokosmasse i en bolle og rull kulene i den en og en. Sett kulene på et brett i fryseren og oppbevar de der til servering.
Ha en strålende onsdag´s kveld og del gjerne med meg hvis dere prøver dette ut :-)
Klem
0 Kommentarer:
Legg inn en kommentar
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden